Polityka Ochrony Prywatności – Sylwia Chrabałowska

  1. Użytkownik z chwilą wypełnienia formularza zgłoszeniowego na stronie sylwiachrabalowska.pl wyraża zgodę na umieszczenie i przetwarzanie jego danych osobowych przez Sylwię Chrabałowską zgodnie z warunkami określonymi w Polityce Ochrony Prywatności.
  2. Administratorem twoich danych osobowych, które również mogą podane być za pośrednictwem Facebooka jest Sylwia Chrabałowska z siedzibą w Warszawie. Podanie twoich danych na cele marketingowe jest dobrowolne. Zawsze możesz wycofać swoją zgodę w całości lub części. Przysługuje ci prawo dostępu do twoich danych osobowych, ich poprawiania oraz żądania zaprzestania ich przetwarzania z wyjątkiem tych, które są niezbędne do realizacji zleceń lub umowy. Twoje dane nie będą przekazywane innym podmiotom. Twoje dane nie będą wykorzystywane na inne cele niż wskazałeś.
  3. Sylwia Chrabałowska dokonuje przetwarzania danych osobowych Użytkowników zgodnie z przepisami ustawy z dnia 29 Sierpnia 1997 roku o ochronie danych osobowych. (Dz.U. z 2002 r., Nr 101, poz. 926 ze zm.) oraz ustawy z dn. 18 Lipca 2002 o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz.U. Nr 144, poz. 1204 ze zm.).
  4. Wszelkie informacje podane przez Użytkowników wykorzystywane będą wyłącznie w celu świadczenia usług dla Użytkowników.
  5. Korzystając z usług Sylwii Chrabałowskiej Użytkownik wyraża zgodę na gromadzenie, przetwarzanie i wykorzystanie zebranych danych w celach informacyjnych i statystycznych zgodnie z ustawą oświadczeniu usług drogą elektroniczną z dnia 18 lipca 2002 (Dz. U. z roku 2002, Nr 144, poz.1204).
  6. Podawanie Danych osobowych przez Użytkowników jest nieobowiązkowe.
  7. Użytkownik ma prawo wglądu do swoich danych osobowych, poprawiania oraz usunięcia z bazy. Aby to zrobić należy napisać mail z prośbą na adres: kontakt@sylwiachrabalowska.pl
  8. Sylwia Chrabałowska stosuje odpowiednie środki bezpieczeństwa w celu ochrony danych przed nieupoważnionym dostępem, zmianą, publicznym ujawnieniem lub zniszczeniem.
  9. Strona sylwiachrabalowska.pl nie korzysta z własnych plików cookies, natomiast korzysta z plików cookies dostawców zewnętrznych – firmy Google. Korzystanie ze strony oznacza ich akceptację. Ustawienia przechowywania plików cookies można zmienić za pomocą konfiguracji swojej przeglądarki internetowej. Wszystko o plikach cookies możesz przeczytać poniżej:
  1. Serwis zbiera w sposób automatyczny tylko informacje zawarte w plikach cookies.

  2. Pliki (cookies) są plikami tekstowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym użytkownika serwisu. Przeznaczone są do korzystania ze stron serwisu. Przede wszystkim zawierają nazwę strony internetowej swojego pochodzenia, swój unikalny numer, czas przechowywania na urządzeniu końcowym.

  3. Operator serwisu jest podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym swojego użytkownika pliki cookies oraz mającym do nich dostęp.

  4. Operator serwisu wykorzystuje pliki (cookies) w celu:

    • dopasowania zawartości strony internetowej do indywidualnych preferencji użytkownika, przede wszystkim pliki te rozpoznają jego urządzenie, aby zgodnie z jego preferencjami wyświetlić stronę;
    • przygotowywania statystyk pomagających poznaniu preferencji i zachowań użytkowników, analiza tych statystyk jest anonimowa i umożliwia dostosowanie zawartości i wyglądu serwisu do panujących trendów, statystyki stosuje się też do oceny popularności strony;
    • możliwości logowania do serwisu;
    • utrzymania logowania użytkownika na każdej kolejnej stronie serwisu.
  5. Serwis stosuje dwa zasadnicze rodzaje plików (cookies) – sesyjne i stałe. Pliki sesyjne są tymczasowe, przechowuje się je do momentu opuszczenia strony serwisu (poprzez wejście na inną stronę, wylogowanie lub wyłączenie przeglądarki). Pliki stałe przechowywane są w urządzeniu końcowym użytkownika do czasu ich usunięcia przez użytkownika lub przez czas wynikający z ich ustawień.

  6. Użytkownik może w każdej chwili dokonać zmiany ustawień swojej przeglądarki, aby zablokować obsługę plików (cookies) lub każdorazowo uzyskiwać informacje o ich umieszczeniu w swoim urządzeniu. Inne dostępne opcje można sprawdzić w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Należy pamiętać, że większość przeglądarek domyślnie jest ustawione na akceptację zapisu plików (cookies) w urządzeniu końcowym.

  7. Operator Serwisu informuje, że zmiany ustawień w przeglądarce internetowej użytkownika mogą ograniczyć dostęp do niektórych funkcji strony internetowej serwisu.

  8. Pliki (cookies) z których korzysta serwis (zamieszczane w urządzeniu końcowym użytkownika) mogą być udostępnione jego partnerom oraz współpracującym z nim reklamodawcą.

  9. Informacje dotyczące ustawień przeglądarek internetowych dostępne są w jej menu (pomoc) lub na stronie jej producenta.

  10. Bardziej szczegółowe informacje na temat plików (cookies) dostępne są na stronie ciasteczka.org.pl

    [Źródło: ciasteczka.org.pl]

    10. Wszystkie przedsięwzięte przez Sylwię Chrabałowską środki mające na celu ochronę Bezpieczeństwa Danych Osobowych spełniają wymagania polskiego prawa, w szczególności ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie Danych Osobowych oraz obowiązujących przepisów prawa międzynarodowego.

Kliknij tutaj, by wrócić do czytania wartościowego bloga!